123an's Tjosan Roliga historierRoliga bilderHumortidningarMobilnyttSpelWebringKontakt
Dagens blondinDagens dataskämtDagens kortisDagens skämt om mänSlumpat skämt

Roliga historier

Recept på krigsgryta

Detta är ett klassiskt recept på en militär köttgrytta. Receptet är från 1635 och passar bra under fälttåg i främmande land.

Räcker till 25.000 portioner

Ingredienser:
  • 3750 kg nötkött
  • 12.500 kg rågbröd
  • 7.500 liter gryn (valfri sort)
  • 175 kg salt
  • 375 kg smör
  • 75.000 liter öl
Gör så här:
  1. Leta rätt på närmaste by och beslagta alla nötkreatur och allt spannmål. Om lokalbefolkningen gör motstånd eller krånglar, bränn ner hela byn.
  2. Slakta och ta ur ca 20 oxar. Stycka upp köttet.
  3. Mura upp fältbakugnar och baka rågskorpor.
  4. Bemästra alla bryggerier i trakten. Beslagta allt öl.
  5. Gräv ca 2.000 meter kokgrop.
  6. Tänd eld i kokgroparna och värm vatten i 15 liters kokkittel (du behöver ca 1.500 stycken).
  7. Koka ihop nötkött, gryn och salt. Låt koka länge.
  8. Servera köttgrytan tillsammans med rågskorpa och öl. Om inte öl finns kan du i absoluta nödfall dricka vatten. Men se till att koka vattnet först och tillsätt en kanna brännvin till varje tunna vatten.
  9. Nästa dag. Börja om från punkt 1.

Källa: Utställning 2013 på Armémuseum om att äta i fält.




Copyright ©  2014-2023 123an's Tjosan


Tidskrifter   Frimärken - Filateli   Dagstidningar online   Svenska fjäll   Webringar   Bygg ditt eget Flugplan   Älg - skogens konung   Telefonnummer   Nyheter   Värdelöst vetande   Vilda djur   Topplistor   Webblandning   Din-mamma historier  

eXTReMe Tracker