123an's Tjosan Roliga historierRoliga bilderHumortidningarBusringMobilnyttSpelWebringKontakt
Dagens blondinDagens dataskämtDagens kortisDagens skämt om mänSlumpat skämt

Roliga historier

Syndernas förlåtelse
Jantelagen
Drottning Elizabeth
Kollisionen
Han hade druckit hårt
Den svenska modellen!
Liftarens skräckfärd
Så hade bibeln sett ut om studenter skrivit den
Homer Simpson Citat
Gammal man med pinsam åkomma
Det naturliga urvalet
Misstänksam handlare
Flickvän 2.1 till Hustru 1.0
Lite matematik och statistik
Jakthumor
123 korta historier
En apa beställde en öl
Kondomköpet
Riksdagsman Larsson
Barns funderingar
Spelvinsten
Alkoholistens mage
Korkade bovar
En fånge skulle hängas
Glenn Hysén Sportgrodor
Inte plocka upp saker
Och Gud accepterade
Älskarinnan
Sjukjournaler
Deprimerande
Nummerhistoria
Sär skrivnings kurs
Naken på jobbet
Brev till fodringsägare
Jerikos murar
Svårt när du är full
Gåtor I
Boskapsmarknad
Fördelar med att vara kvinna
Stängt på Systemet
Maskeraden
Skeppsbrottet
Medborgarskolan välkomnar kvinnor!
Kurs för en riktig karl
Johans stövlar
Slumpad historia

Filosofiprofessorn

Professor

Filosofiprofessorn stod framför sin klass. Han tog upp en stor tom glasburk och började fylla den med stenar med ca 5 cm i diameter. Därefter frågade han klassen om burken var full?

Klassen höll med om att burken var full. Så professorn plockade upp en låda med grus och hällde detta i burken. Sedan skakade han på burken lite lätt. Gruset föll naturligtvis på plats mellan de större stenarna. När han hade skakat klart frågade han klassen igen om burken var full? Studenterna höll med och skrattade.

Nu plockade professorn upp en låda med sand och hällde denna i burken. Självklart fyllde sanden igen också de övriga håligheterna.

- Okej, sa professorn. Jag vill att Ni skall se på denna burk som era liv. Stenarna är viktiga saker. Eran familj, eran partner, hälsa, barn, saker som om allt annat var förlorat o endast dessa fanns kvar så skulle ditt liv fortfarande vara fullt.

Gruset är andra saker som har betydelse. Ditt jobb, ditt hus, din bil etc. Sanden är allt annat. De små sakerna i din tillvaro. Om du häller sanden i burken först, finns det inget utrymme för grus o stenar.

Det är likadant med ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på de små sakerna kommer du aldrig att ha plats i ditt liv för saker som är viktiga för dig. Lek med dina barn, ta dig tid att gå till tandläkaren, ta med din partner ut för att dansa. Det kommer alltid finnas tid över för att gå till arbetet, städa, bjuda hem vänner och gå ut med soporna.

Se därför till de större stenarna första-saker som verkligen har betydelse. Bestäm dina prioriteringar!

Plötsligt steg en student fram o började hälla en burk öl i glasburken. Självklart fyllde ölen upp resten av burken. Nu var burken verkligen FULL.

Sensmoralen i denna historia är följande... Det spelar ingen roll hur fullt ditt liv är, det finns alltid plats för öl!!

Copyright ©  2003-2020 123an's Tjosan


Tidskrifter   Frimärken - Filateli   Dagstidningar online   Svenska fjäll   Webringar   Bygg ditt eget Flugplan   Älg - skogens konung   Telefonnummer   Nyheter   Värdelöst vetande   Vilda djur   Topplistor   Webblandning   Din-mamma historier  

eXTReMe Tracker