Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut. | Sug ut glassen genom botten på struten, snälla nån, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den. |
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen. | Köp pulvermos, det håller ett år. |
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan. | Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig. |
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick. | Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa efter mig: Riktiga kvinnors motto: Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den. |
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor. | Selleri? Aldrig hört talas om. |
Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig. | På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, så det hoppar jag över. |
För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner. | Ta en lime, blanda den med lite Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig? |
Om du har svårt att öppna burkar, prova latexdiskhandskar. De ger ett grepp som inte glider och gör burköppnandet enkelt. | Be "Den onödige" att öppna, medan han sitter på sin ända och ser tv. |
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser. | Överblivet vin?? |